GSV Viktoria 09 Suderwick e.V. bericht:

Enthousiast TT-sportfestijn als onderdeel van de “Mini Kampioenschappen” op GSV Suderwick

Alle kinderen ontvingen trofeeën, certificaten en prijzen

Afgelopen zondag was de sporthal in Suderwick na twee jaar weer het toneel voor de 39e Nationale TT “Mini Kampioenschappen”, een van de grootste massasportevenementen van de Duitse Sportfederatie. In telkens 3 leeftijdscategorieën werden de winnaars en de vier best geplaatste spelers bepaald op 6 tafels voor de meisjes en jongens, die allen uit de streek van Bocholt kwamen. Deze zullen waarschijnlijk worden uitgenodigd voor de districtsbeslissing op zondag 1 mei in Düsseldorf in het TT prestatiecentrum van Borussia. Rosi Tuente, van de organiserende GSV Suderwick, was bijzonder verheugd dat de winnaarstrofee in alle categorieën kon worden uitgereikt en dat ondanks de Corona-reglementen een veilig toernooi kon worden gegarandeerd: Door het warme weer was de sporthal goed geventileerd en alle toeschouwers kregen toegang na de 3G-controle en de verplichte maskers.

De kinderen in de middencategorie (geboren 10/11) speelden samen met de oudste categorie (geboren 09/10) in poulevorm “iedereen tegen iedereen”, zodat deze leeftijdsgroepen 5-6 two-win games speelden tot en met 11. Verrassend genoeg wonnen Mara Streubel en Lenn Feukkink uit de middelste leeftijdsgroep zelfs het algemeen klassement op beide terreinen. Sarah Lampe en Julian Weiß waren de winnaars in de oudste categorie. Joel Schroer moest in de 3e set na een snelle rally in een rechtstreeks duel met Julian Weiß zijn nederlaag toegeven en won de zilveren medaille. In de middelste leeftijdsgroep werden de meisjes gevolgd door Enie Terörde, Emma Rappers en Ida Bongers op de plaatsen 2 tot en met 4. Vanwege haar leeftijd nam Leni Figge van de GSV deel naast het officiële klassement en behaalde de 3e plaats overall.

In de jongensleeftijdsgroep 2010/11 werd Mats Burbaum nipt tweede na een spannende wedstrijd in 3 sets, in een rechtstreeks duel met Luis Balzer (3e). Jan Lampe en Robin Cent namen de andere plaatsen in.
De jongste jongens, AK 2013 en jonger, die allen slechts 6-7 jaar oud waren, bepaalden hun winnaars in 2 wedstrijden over 3 winnende sets elk. Marlon Pumpe won voor Max Effing en Mats Klaaßen. In deze leeftijdsgroep was Marleen Rappers, het enige deelnemende meisje, al de winnares en zij zal ook worden uitgenodigd voor de districtsbeslissing. De actieve leden van de GSV-tafeltennisafdeling, met name het huidige Jeugd15-team, zorgden er zoals altijd voor dat het toernooi, dat bijna 2 uur duurde, harmonieus en eerlijk verliep. (zie foto: Winnaars en plaatsers van de plaatselijke beslissing van de minikampioenschappen bij GSV Suderwick op het podium)

Extra info:
Het gebruikelijke districtsbesluit is achterwege gelaten omdat in het TT-district Niederrhein (Rees, Kleve, Kamp-Lintfort en Suderwick) slechts 4 in plaats van de vereiste 5 plaatselijke besluiten zijn genomen. Bovendien werd de termijn voor de lokale besluiten als gevolg van de pandemie met vijf weken uitgesteld tot 20 maart. Het grootste succes van de GSV in deze competitie was in 2018, toen Jarne Lang en Anastasija Despotovic van de GSV de prestatie leverden om de lokale, districts- en regionale beslissing in hun categorie te winnen. Anastasija behaalde het beste resultaat voor de GSV tot nu toe met haar 3e plaats bij de verenigingsfinale in Recklinghausen, waarbij ze nipt een uitnodiging voor de nationale finale misliep.

Fotocopyright: Rosi Tuente